Rezultati 14. Književnog konkursa za kratku priču „Vukašin Conić”

Porodica književnika Vukašina Conića, autora romana „Daleki beli putevi” i „Pre zore”, zbirke priča „Ukus zemlje” i „Spomenik”, u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom raspisala je četrnaestu godinu zaredom Književni konkurs za kratku priču „Vukašin Conić”.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 169 priča. Na sednici održanoj 27. oktobra 2023. žiri u sastavu mr Biljana Mičić, Predrag Stanković i Ana Zloporubović jednoglasno je doneo odluku da ove godine nagrade na konkursu koji nosi ime našeg znamenitog sugrađanina pripadnu sledećim autorima.

Prva nagrada pripala je Blagici Zdravković iz Zemuna za priču „Rusalka”. Druga nagrada pripala je Vasiliju Peranoviću iz Valjeva za priču „Na brdima Manžurije”. Dobitnica treće nagrade je Jadranka Milenković iz Niša za priču „Zvezde”.

Žiri posebno pohvaljuje priču „Krug” Stamena Milovanovića iz Niša i priču „Vjesnici proljeća” čiji je autor Živko Đuza iz Mrkonjić Grada.Termin dodele nagrada biće naknadno objavljen, a sve nagrađene priče biće objavljene u časopisu „Naše stvaranje”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *