Rukometna superliga: dve grupe po osam ekipa, Dubočica prvo igra sa Spartakom

 

Leskovački Rukometni klub „Dubočica 54“ novu sezonu u muškoj super A ligi, koja će početi 12. septembra dočekaće spremno sa ekipom koja je gotovo kompletirana, najavio je za našu televiziju Miomir Petrović, sekretar kluba.

Leskovački rukometaši dočekaće ekipu „Spartaka“ iz Subotice, a po novom sistemu takmičenja nalaziće se u jednoj od dve  grupe, u kojima će se takmičiti po  8 ekipa.

Novu sezonu „Dubočica 54“ počinje sa četvrtog mesta, na kome je završila prethodnu sezonu i rasterećena svih finansijskih problema.

Elitni rang će brojati 16 ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe.

Nosioci grupa su Sehaligaši Vojvodina i Metaloplastika, prvu grupu čine ekipe koje su na zatečenoj tabeli Superlige kod prekida šampionata zbog pandemije zauzimali neparne brojeve, u drugoj će biti oni sa parnim brojevima.
U prvoj grupi su: 1. Vojvodina (Novi Sad), 2. Dinamo (Pančevo), 3. Partizan (Beograd), 4. Dubočica 54 (Leskovac), 5. Spartak (Subotica), 6. Kikinda Grindeks, 7. Proleter (Zrnjanin), 8. ekipa iz baraža “sever-centar”, dok su u drugoj: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Železničar 1949 (Niš), 3. Novi Pazar, 4. Rudar (Kostolac), 5. Šamot 65 (Aranđelovac), 6. Obilić (Beograd), 7. Crvena zvezda (Beograd), 8. ekipa iz baraža “centar-istok”.
Nakon završetka dvokružnog sistema (14 kola), po četiri najbolje ekipe formiraće plej-of grupu, ali neće preneti bodove, pa će ekipe imati podjednake šanse za osvajawe titule. Preostalih osam ekipa formiraće plej-aut grupu, s tim da će one prenositi međusobne bodove sa tri tima iz svoje grupe. U plej-ofu se igra 14 kola, a u plej-autu još osam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*