Ruski vojni lekari posetili Opštu bolnicu Leskovac

Delegacija vojnih lekara iz Ruske Federacije u okviru svog boravka u Srbiji, posetila je Opštu bolnicu Leskovac kako bi se strani stručnjaci  informisali o situaciji u srpskim zdravstvenim ustanovama i načinu organizacije svih relevantnih institucija u cilju što efikasnijeg suzbijanja širenja zarazne bolesti COVID-19. Nakon detaljne analize oni će doneti konačnu odluku o tome na koji način Ruska Federacija može da pomogne Srbiji i njenom stanovništvu.

Pomoć će se, kako je rečeno ovom prilikom, pre svega sastojati u dezinfekciji zdravstvenih ustanova, snabdevanju medicinskom i zaštitnom opremom, tehnikom, ali i u direktnom pružanju medicinske pomoći obolelima od koronavirusa.

Ovom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u pratnji direktora Opšte bolnice Nebojše Dimitrijevića i zamenika direktora Doma zdravlja Časlava Nedeljkovića pokazao prostorije i put kojim se pacijenti sprovode i smeštaju u leskovačku bolnicu. Ujedno su ruski stručnjaci dobili detaljne informacije o svim merama predostrožnosti koje se preduzimaju kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Delegacija iz Rusije će u Srbiji boraviti mesec dana i  plan je da još nekoliko puta poseti Leskovac kako bi prikupili sve neophodne podatke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*