Sajam zapošljavanja sutra u Leskovcu, spisak poslodavaca i radnih mesta

Trideset osmi sajam zapošljavanja, u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, biće održan sutra 19. oktobra, u periodu od 11 do 14 sati, u sportskoj hali „Dom partizana“ u Leskovcu. 

Učešće je do današnjeg dana prijavilo 36 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 600 lica različitih profila zanimanja.

Poslodavci su iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine. 

Što se zanimanja sa visokoškolskim obrazovanjem tiče, traže se diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, tehnolozi, inženjeri tehničkih struka, inženjeri zaštite na radu i za zaštitu bilja, ali i medicinske sestre, ginekološko-akušerske sestre, laboratorijski tehničari, negovatelji. 

Kada su u pitanju proizvodna zanimanja, traženi su šivači, stolari, tapetari, monteri nameštaja, mašinski mehaničari, bravari, livci, električari, ali i zanimanja poput recepcionera, konobara, kuvara, operatera, magacionera, komercijalista, pakera, vozača, viljuškarista, prodavaca, kasira, agenata prodaje osiguranja i radnika za rad u proizvodnji. 

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju, odnosno CV. Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim javnim pozivima i konkursima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije. Dosadašnje iskustvo pokazuje da benefite od organizovanja ovog događaja imaju i poslodavci i nezaposlena lica.

Poslodavci će imati priliku da se predstave nezaposlenim licima i da ih bliže upoznaju sa uslovima rada u svojim preduzećima. Na kraju septembra 2023. godine na području Jablaničkog okruga registrovano je 20.539 nezaposlenih lica, dok je u istom periodu prošle godine bilo 21.767 nezaposlenih lica. U ukupnoj nezaposlenosti žene učestvuju sa 51%, a najveći broj prijavljenih je sa srednjom stručnom spremom – 55%. Udeo mladih nezaposlenih do 30 godina života je 19%.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *