Samo je Boban iz Bratmilovca ponovo bacao smeće na već očišćenu deponiju

deponija 1

Leskovac – Prema podacima kojima raspolaže Gradska uprava za zaštitu životne sredine, na lokacijama na kojima su se nalazile divlje deponije, a koje su očišćene u okviru zajedničke akcije nekoliko nadležnih službi i uprava, ne dolazi do ponovnog gomilanja otpada.

Za sada je zabeležen jedan slučaj nelegalnog odlaganja smeća, a protiv učesnika će biti podneta prekršajna prijava, rečeno je juče u Svircu gde su ovom prilikom uklonjene dve divlje deponije.

„Komunalni policajci redovno obilaze sve do sada očišćene lokacije. Po prijavi komšija prekršajna prijava podneta je protiv Bobana Ilića iz Bratmilovca, što je jedini slučaj“, istakla je ispred Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić.

deponija 2

Jedna od divljih deponija bila je u samom dvorištu osnovne škole u ovom mestu, a druga na svega nekoliko metara dalje u blizini obradivih površina. Prema rečima meštana značaj uklanjanja ovih nelegalnih smetlišta je višestruk.

Procenjeno je da je sa dve lokacije uklonjeno oko 250 kubnih metara uglavnom komunalnog, ali i građevinskog otpada.

Iz gradske uprave za zaštitu životne sredine apeluje na sve stanovnike da odlažu otpad na za to propisana mesta, jer će u suprotnom protiv njih biti izrečene kazne propisane zakonom.

I ovog puta na uklanjanju divljih deponija bile su angažovane Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Komunalna policija, Por verner veber i Javno komunalno preduzeće Komunalac.