Saopštenje za javnost Pokreta slobodnih građana

Pokret slobodnih građana Leskovac najoštrije osuđuje nastup predsednika Srbije na konferenciji za štampu, navodi se u saopštenju za javnost ovog pokreta.

Smatramo da je predsednik Srbije smišljeno i ciljano saopštio narodu da će predložiti Kriznom štabu uvođenje policijskog časa u celoj Srbiji. Jasna je njegova namera da proizvede reakciju naroda kakva je i bila da bi mogao za sve to da okrivi opoziciju. To je veoma opasno igranje s narodom.

Opasno je i za čoveka čija je stranka na proteklim izborima realno zadobila poverenje 16% posto svih građana Srbije; opasno je i za sveukupni sistem, opasno jeza državu, a najopasnije je za sam narod, koji je ovakvim nastupom izazvan da u vreme kada opasna infekcija odnosi veliki broj života, izađe na ulicu u nameri da odbrani sebe od kriminalnog režima i despotizma jednog čoveka oličenog u predsedniku Srbije.

Pokret slobodnih građana Leskovac podržava narod koji je odlučio da izlaskom na ulice pokaže neslaganje sa odlukom države i novodonetim merama. Narod ima prava i slobodu da pokaže svoje nezadovoljstvo, ali ne i da se plaši da će tada na njega biti bačen suzavac, da će biti oboren na zemlju ili da će biti udaran pendrecima.

Zbog toga najoštrije osuđujemo prekomernu,
neutemeljenu i nepotrebnu upotrebe sile od strane policije prema narodu, kao i učešće
neidentifikovanih civila u nasilju koji su po svemu sudeći nisu pripadnici policije, zaključuje se u saopštenju za javnost Pokreta slobodnih građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *