Sećanje na Dragana RadovićaU Leskovačkom kulturnom centru održan je program „Sećanje na Dragana Radovića“ posvećen nedavno preminulom dugogodišnjem uredniku književnog i izdavačkog programa ove ustanove kulture.  Današnji program izveli su glumci leskovačkog Narodnog pozorišta, a ujedno je i predstavljen roman „Zlatne kočije“ koji je Leskovački kulturni centar objavio posthumno.
Dragan Radović je bio profesor književnosti, književni kritičar, pesnik i pisac, bio je urednik časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Naše stvaranje“. Završio je svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je zbirke pesama „Dobra Voda“ i „Kupen petl“, kao i monografiju „Ćuprija nad svetom“. Pokrenuo je naučni skup „Dijalekti srpskog jezika“. Od 2000.godine pa sve do septembra 2020. kada je otišao u penziju, doprinos kulturi dao je radeći u Leskovačkom kulturnom centru kao dugogodišnji urednik književnog programa. Prema rečima mnogih kolega, pamtiće, pre svega, kao velikog profesionalca i skromnog čoveka.
Radović  je radio kao kulturni radnik u leskovačkoj biblioteci baš u doba njenog razvoja. Bio je upravnik leskovačkog  Narodnog pozorišta, gde je proveo celu jednu deceniju. Njegov rad i dela dolaze do izražaja i nakon njegove smrti, te je Leskovački kulturni centar predstavio roman “Zlatne kočije” koji je objavljen posthumno.
Dragan Radović je rođen je 1955. u selu Dobra Voda, a preminuo je 3. januara ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*