Sednica Skupština Udruženja geodetskih i građevinskih škola Srbije u Vlasotincu

U Vlasotincu je u toku sednica skupštine Udruženja geodetskih i građevinskih škola Srbije. Predstavnici 30 obrazovnih ustanova u ovoj oblasti razgovaraju o aktuelnostima u obrazovanju, saradnji sa visokoškolskim ustanovama, socijalnim partnerima i Privrednom komorom Srbije.

Skupu prisustvuju i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – pomoćnik ministra za srednje obrazovanje Miloš Blagojević, posebni savetnik dr Zoran Kostić i rukovodilac Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gojko Banović.


U ime grada domaćina, učesnike je pozdravio predsednik opštine Bratislav Petrović, koji je rekao da je Tehnička škola ponos Vlasotinca.


“U poslednjih nekoliko godina ova ustanova postala je poželjni izbor učenika koji upisuju srednju školu jer prati savremena kretanja u izboru zanimanja. Školovanje kadrova u skladu sa potrebama privrede je veliki i značajan zaokret u reformi srednjeg stručnog obrazovanja, koji je naša Tehnička škola, na čelu sa direktorom Milivojem Đorđevićem, prepoznala kao primarni cilj u svom radu. Naš je cilj da nam deca ostanu ovde, da žive i rade u svom mestu i da doprinose boljitku zajednice, a da im mi odrasli i pogotovo mi koji smo na funkcijama stvaramo uslove za to – i nadam se da to činimo na pravi način – rekao je predsednik Petrović.


Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević podsetio je da je ova škola u poslednjih sedam godina povećala broj učenika za 50 odsto.


“Danas imamo 640 učenika, u 25 odeljenja, na pet područja rada. Potpuno smo se povezali sa privredom i trenutno sarađujemo sa više od 30 kompanija, zanatskih radnji, autoservisa i to na regionalnom nivou – naglasio je Đorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *