Sednica skupštine: odbornici najviše raspravljali o budžetu za 2020.

Odbornici Skupštine grada Leskovca usvojili su na današnjem zasedanju predlog odluke o budžetu grada za 2020. godinu, kao i predloge kadrovskih planova Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva i Službe za budžetsku inspekciju. Utvrđen je i  prestanak mandata odbornika Igora Cvetkovića sa izborne liste: Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje zbog podnošenja ostavke i potvrđen mandat Dragani Trajković sa iste izborne liste.

Skupštinsko zasedanje počelo je primedbama koje su uputili odbornici opozicije u vezi sa obaveznim prisustvom na sednicama skupštine, a pomenut je i dugogodišnji problem deponije u Donjoj Jajini. Jedna od tema o kojoj se govorilo odnosila se na osmoro zaposlenih u apotekarskoj ustanovi Leskovac i veliki dugovi u kojima se ova ustanova nalazi.

Predlogom odluke o budžetu grada Leskovca za 2020. godinu, koji su odbornici usvojili, predviđeno je da on bude veći za 6,9 posto u odnosu na budžet za tekuću godinu i iznosi oko četiri milijarde 630 miliona dinara. Budžetom su predviđena još veća izdvajanja za sport, kulturu, socijalna davanja, kao i sve ono što je važno za građane, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Odbornik grupe “Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković nazvao je ovaj budžet “resavskom školom bez smisla” i ukazao na, prema njegovim rečima, propust što je više novca opredeljeno za turizam nego za poljoprivredu. Gradonačelnik je na to istakao da će do kraja godine poljoprivrednicima biti dodeljeno 30 miliona dinara subvencija i dodao da sve dok  na poljoprivredu ne bude izdvajano pet posto od ukupnog budžeta, neće biti dovoljno.

Nebojša Cakić, šef odborničke grupe “Za Leskovac zajedno” takođe je imao primedbe na budžet i nazvao ga predizbornim. On je rekao da je teško ostvariv i u  poređenju sa drugim gradovima u Srbiji jedan od siromašnijih. Kao odgovor gradonačelnik Cvetanović je naveo pojedine gradove u odnosu na koje Leskovac ipak prednjači po visini planiranih sredstava za narednu godinu.

Odbornik Skupštine grada Dragoljub Živković postavio je pitanje kada će biti izgrađen spomenik Stefanu Nemanji, na šta je gradonačelnik dao obrazloženje da je za sledeću godinu planirano  600 hiljada dinara za idejno rešenje ovog spomenika. Dosta primedbi bilo je upućeno na rad gradskog pravobranioca Roberta Tomića.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i predlog rešenja o imenovanju sedmočlanog stručnog tima za sprovođenje postupka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Leskovca.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *