Šef za saradnju EU: “Ulažite u mlade ljude”

U Opštini Lebane do kraja ovog meseca očekuje se raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju Dnevnog boravka „Sunce“. S obzirom na to da će sredstva biti obezbeđena uz pomoć Evropske unije, prostorije, čija je adaptacija najavljena, posetio je Nikola Bertolini, šef za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Planirana vrednost radova na rekonstrukciji Dnevnog boravka „Sunce“ iznosi 180.000 evra, dok će još 30.000 evra biti obezbeđeno preko programa Swiss Pro kako bi zaposleni u ovom boravku dobili neophodnu licencu za rad. U lokalnom Centru za socijalni rad navode da je potreba za jednim ovakvim dnevnim boravkom na području Opštine Lebane velika, i da postoji pedesetak detata i mladih sa smetnjama u razvoju.

Prilikom posete Lebanu, Nikola Bertolini, šef za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji obišao je i Centar za dijalizu koji je rekonstruisan 2018. godine delom sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske kroz razvojni program Evropski Progres.  

„Nivo pripremljenosti projekata koji predaju opštine i gradovi sa juga Srbije sličan je nivou koji postoji u opštinama u drugim krajevima Srbije. Ima dosta psovećenosti na lokalnom nivou i mi treba da nastavimo da radimo na pripremi projekata. Tajna je da se radi s mladim ljudima. Ja uvek kažem molim vas investirajte u mlade ljude, pa onda na to dodam ulažite u ljude, to je najbolji način da zadržite pripadnike mlađih generacija ovde – rekao je Bertolini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *