Skok cena nekretnina u blizini stadiona “Dubočica”

U skoro svim delovima grada Leskovca došlo je do skoka cena nekretnina. S druge strane, beleži se i povećana potražnja za pojedinim lokacijama, a jedna od najaktuelnijih u poslednje vreme je okolina novoizgrađenog stadiona „Dubočica“. Ukoliko je reč o stambenim objektima u centru grada, cena kvadratnog metra nije manja od 1.000 evra.

Objekti u užem centru grada, odnosno od Bulevara Oslobođenja do Železničke stanice, privlače interesovanje velikog broja kupaca. A to je svakako i jedan od razloga, kako ističe Ljubiša Nikolić, vlasnik agencije za nekretnine, zbog kojih se na tim lokacijama stanovi, na visokoj spratnosti i bez parnog grejanja, prodaju i po nerealnim cenama.

U centru Leskovca, jednosoban stan niže spratnosti prelazi cenu od 1.000 evra po kvadratnom metru.

U naselju Dubočica, cene kvadratnog metra se kreću od 900 do 1000 evra, dok u naselju Solidarnost između 750 i 800 evra. Ni u Radničkom nisu manje od 650 evra, naglašava Nikolić. Prema njegovim rečima, najteže je prodati stanove u naselju Zeleta Veljkovića.

Zbog novoizgrađenog stadiona „Dubočica“, taj deo grada postao je veoma atraktivan. Uprkos tome što u okolini nema stambenih objekata, privatne kuće su dobile na ceni.

Dugi niz godina, tačnije od 2007. do 2020., kvadratni metar stana bio je oko 500 evra. Međutim, tada zbog izbijanja epidemije virusa korona, dolazi do nagle promene i počinju da rastu cene nepokretnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *