LESKOVAC – Revizija odazivnog izveštaja za 2017. godinu pokazala je da je grad Leskovac otklonio uočene nepravilnosti prilikom kontrole konsolidovanih finansijskih izveštaja budžeta i pravilnosti poslovanja ove lokalne samouprave za 2015-tu.

Ovo je saopštio generalni državni revizor Duško Pejović na konfernciji za novinare koja je održana uoči zasedanja skupštinskog odbora za finansije u Leskovcu, na kojoj je između ostalog razmatran i ovaj odazovni izveštaj. Pejović je naglasio da su se uočeni nedostaci po pravilu pojavljivali i kod ostalih lokalnih samopurava koje su prošle kontrolu Državne revizorske institucije.

Pejović je naglasio da se krivične i prekrašne prijave, koje je zbog uočenih nepravilnosti u Leskovcu Državno revizorska institicija podnela,nalaze u tužilaštvu i da se po njima postupa.

Na ovom zasedanju skupštinskog odbora za finansije pored odazivnog izvešaja za Leskovac raspravljano je o sektorskim izveštajima DRI koji su predstavljeni na prethodnoj sednici u Subotici, a razmatran je i izveštaj o radu Državno revizorske institicije za prošlu godinu.