Snimanje filma o Leskovcu počinje 3. avgusta

Snimanje filma koji će pratiti istorijski razvoj Leskovca  u periodu posle Prvog svetskog rata počeće 3. avgusta ovo godine, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući na kojoj su govorili Miša Mogorović, izvršni producent, Petar Ristovski, reditelj i  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kako je istaknuto, najveći deo filma biće snimljen u Leskovcu, a neke od scena u filmskom studiju u Barandi i okolini Beograda. 

Radnja filma biće inspirisana realnim ličnostima i događajima, a namera reditelja je da verodostojno prikaže takozvano zlatno doba Leskovca, odnosno period posle Prvog svetskog rata.

Ovo ostvarenje po žanru će biti romantična melodrama sa komičnim elementima, a paralelno se snima i serija, koja će biti više komedija nego drama.

Reditelj, Petar Ristovski govorio je i o inspiraciji za film i glumačkoj ekipi koja će u njemu učestvovati.

Naziv filma, u kojem će itekako biti zastupljen leskovački govor, je prvobitno trebalo da bude „Zlatno doba Leskovca“, a  protom je promenjen u „Bilo jednom u Srbiji“. Međutim, konačan naslov će tek biti poznat javnosti. Miša Mogorović, izvršni producent filma, zahvalan je za to što je njihova ideja od samog početka prihvaćena i podržana  od strane Grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića.

Prema rečima gradonačelnika ulaganje u kultru ipodržavanje projekata u ovoj oblasti biće nastavljen i nadalje.  

Kada je reč o glumačkoj postavci, glavne uloge pripale su Viktoru Saviću, Slobodi Mićalović, Andriji Kuzmanoviću, Teodori Ristovski, Draganu Bjelogrliću.

Reditelj i producent su u pratnji gradonačelnika, posetili i Narodni muzej u Leskovcu, gde će 19. juna biti otvorena nova stalna postavka inspirisana Leskovcem posle Prvog svetskog rata.  

 

.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *