SNS pobedio u mesnim zajednicama

SNS Koferencija

Leskovac – Od 999 mandata, koliko ih je bilo na 12 stranačkih i 11 lista grupa građana za izbore za članove saveta mesnih zajednica, Srpska napredna stranka u Leskovcu osvojila je najviše čak 525 mandata saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare SNS-a.

Srpska napredna stanka osvojila je 43,45 posto glasova od 48 008 birača, koliko ih je juče izašlo na glasanje. SNS ima najveći broj mandata u 89 od 139 mesnih zajednica, a većinu za odlučivanje u savetima imaće čak u 68 mesnih zajednica.

Više od 50 posto glasova leskovački naprednjaci dobili su u devet gradskih mesnih zajednica: Hisar, Moša Pijade, Marko Crni, Južnomoravskih brigada, Dubočica, Veternica, Stojan Ljubić, Milentije Popović i Rade Žunićšto znači da će moći samostalno da formiraju savet.

U mesnim zajednicama: Morava, Valjko Vlahović, Centar i Kosta Stamenković biće potreban još jedan koalicioni partner kako bi se oformio savet, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora Goran Cvetanović.

Kada su prigradska naselja u pitanju više od 50 posto osvojeno je u Bobištu, Bratmilovcu, Sinkovcu, a najviše glasova u naselju Ančiki.

Više od polovine glasača za Srpsku naprednu stranku izjasnilo se i u Brestovcu, varoši Grdelica i Predejanu, kao i još 55 mesnih zajednica u ruralnim sredinama, a najviše glasova osvojeno je i u Vučju i još 14 ruralnih mesnih zajednica.

Ono na šta je predsednik Gradskog odbora stranke Goran Cvetanović dao primedbu je na propust, koji je napravljen u biračkim spiskovima, pa skoro 1 000 glasača na 22 biračka mesta nije moglo da ostvari svoje pravo.

Načelniku za opšte poslove Grada Leskovca – Goran Cvetanović uputio je dopis tražeći  konsekvence za odgovorno lice.

„Ukoliko se ne pronađe odgovorno lice za navedeni propust odgovornost će snositi načelnik uprave koji je i te kako poželjan koalicioni partner i čija će stranačka opcija imati prioritet u formiranju saveta mesnih zajednica“, rekao je Goran Cvetanović.

On je ovom prilikom najavio izbore u gradskoim odboru stranke koji će biti završen do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *