SPO: Leskovčanima preti dupliranje računa za iznošenje smeća

spo zastava

Leskovac – Ukoliko Skupština grada Leskovca usvoji predloženi Aneks  IV  ugovora sa Porr Werner & Weberom o obavljanju komunalne delatnosti kao i o izvođenju radova na izgradnji Regionalnog centra za selekciju komunalnog čvrstog otpada pogoršaće se ionako teški  materijalni položaj građana Leskovca, ističe se u današnjem saopštenju za javnost Gradskog odbora Srpsko pokreta obnove.

Ovakva Odluka direktno ukida subvenciju grada Leskovca za deponovanje čvrstog komunalnog otpada što direktno proizvodi dupliranje računa naših građana, dodaje se u saopštenju.

Znamo da je ekonomska situacija u našoj lokalnoj samoupravi izuzetno teška, visoka je stopa nezaposlenosti, kao i to da su prosečna primanja daleko iza republičkog proseka.

Zbog svega navedenog Srpski pokret obnove  apeluje na skupštinsku većinu i odbornike Skupštine grada Leskovca da još jednom preispitaju usvajanje ovakve Odluke i posledice koje će proisteći iz nje.

Smatramo da država ne sme sav teret krize da prebaci na nejaka pleća naših građana i da je u tom smislu neophodno strpljenje, te da je zadatak države da omogući građanima pravo na rad i dostojnu zaradu nakon čega bi u potpunosti tržišni princip tek zaživeo, zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Srpsko pokreta obnove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *