Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada 12 škola

sasatnak sa direktorima3

Leskovac – Eksterno vrednovanje biće izvršeno u 12 osnovnih, jednoj srednjoj školi i dve Predškolske ustanove sa teritorije okruga.

Ovo je zaključak sastanka koji je u Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju održao načenik Školske uprave Leskovac Tomslav Simonović sa direktorima osnovnih,   srednjih škola i Predškolskih ustanova sa teritorije Jablaničkog okruga koje su obuhvaćene ovogodišnjim spoljašnjim vrednovanjem kvaliteta rada.

Od  osnovnih škola spoljašnje vrednovanje će proći: Guberevačka Bora Stanković, Aca Sinadinović iz Predejana, Vinaračka Milutin Smiljković, Josif Pančić iz Orašca, Braća Milenković iz Šišave, Vladimir Bukilić iz Tulara, Vuk Karadžić iz Tegošnice, Dositej Obradović iz Svođa, Leskovačka Josif Kostić, Desanka Maksimović iz Grdelice, Vlasotinačka Siniša Janjić i lebanska Radovan Kovačević Maksim.

Leskovačka Trgovinsko ugostieljska škola jedina je srednja škola koja će u ovom krugu proći eksternu evaluaciju kao i vlasotinačka Preškolska ustanova Milka Dimanić i Mladost iz Crne Trave.

Članovi timova za spošljašnje vrednovanje kvaliteta rada bliže su upoznali direktore sa nepohodnim pripremama za ove aktivnosti.

sasatnak sa direktorima2

Tema sastanka sa direktorima srednjih škola sa teritorije grada Leskovca bila je priprema plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola za kalendarsku 2014/2015. godinu.

Akcenat je ovom prilikom stavljen na donošenje opštinskog plana upisa, pa su s tim u vezi sastanku prisustvovali načelnica uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, socijalni partneri, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i sindikalnih organizacija.

Simonović je ovom prilikom podsetio direktore osnovnih škola da su zbirke iz matematike, srpskog jezika i predmeta iz prirodnih i društvenih nauka izašle i štampe i da će u roku od dva do tri dana biti distribuirane preko leskovačke knjižare Statovac i da će cena kompleta biti 500 dinara.