“Srbija voz” uvela 30% od ukupnog broja polazaka

Kada je u pitanju pokretanje železničkog saobraćaja od 4. maja „Srbija voz“ uvela je u saobraćaj 73 voza, što predstavlja 30 % od ukupnog broja polazaka u unutrašnjem saobraćaju, kažu u ovom preduzeću.

Kako navode  u skladu sa situacijom i okolnostima postepeno će povećavati broj polazaka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Putnici su dužni da prilikom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID- 19, obavezno koriste zaštitna sredstva, maske i rukavice i samo pod ovim uslovima biće im dopušten ulazak u voz.

Takođe, oni moraju da drže bezbednu distancu, prate uputstva konduktera i pridržavaju se definisanih pravila prilikom ulaska, izlaska i kretanja kroz voz. Kapacitet voznih sredstava je različit.

Na svim putničkim blagajnama biće istaknuta uputstva i pravila ponašanja putnika i zaposlenih. Oni će prilikom kupovine karata, takođe dobiti informaciju od blagajnika o pravilima ponašanja za vreme putovanja.

Što se tiče sanitarnih pravila preduzete su sve mere zaštite, što podrazumeva dodatno čišćenje i dezinfekciju voznih sredstava, odnosno dezinfekciju podova, staklenih i metalnih površina, kao i svih ostalih površina sa kojima putnici dolaze u kontakt prilikom putovanja.

Takođe je izvršena i priprema voznih sredstava u pogledu vidnog obeležavanja i definisanja pravila kretanja kroz voz, odnosno ulazak i izlazak putnika.

U svakom vozu kondukteri će usmeravati putnike i davati sve neophodne informacije, navodi se u saopštenju za javnost preduzeća „Srbija voz“ i apeluje na sve putnike da se ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *