Srednjoškolcima predstavljeni uslovi studiranja u Rusiji

Na predavanju koje je održano u sali Skupštine grada,  leskovački srednjoškolci imali su priliku da saznaju na koji način mogu postati stipendisti akademskih, master i doktorskih studija na Belgorodskom državnom tehnološkom univerzitetu „Šuhov“ u Rusiji. Ovaj program stipendira Ruska Federacija, a omogućen je Međunarodnim ugovorom o saradnji između Srbije i Rusije, rekla je ovom prilikom profesorkaViktorija Rjapuhina sa ovog univerziteta.

Direktorka Instituta za srpski jezik i komunikaciju pri Univerzitetu „V. G. Šuhov“, doktor ekonomskih nauka i predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Belgorodu Viktorija Rjapuhina došla je u Leskovac kako bi motivisala mlade iz ovog grada da se odluče na taj korak. Ona je ovom prilikom govorila o Univerzitetu Šuhov koji nudi niz naučnih, obrazovnih i kulturnih programa, o uslovima studiranja u Rusiji, ali i o samom gradu Belgorodu i Rusiji.

Svoje iskustvo prisutnim srednjoškolcima prenela je Milica Ristić koja je kao student doktorskih studija imala prilike da boravi na Univerzitetu „Šuhov“.

Budućim studentima se obratio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji im je poručio da je studiranje u inostranstvu odlična prilika da prošire svoje vidike i usavrše se.

 

Kako bi se srednjoškolci što bolje upoznali sa uslovima  studiranja na Univerzitetu Šuhov,ovom prilikom prikazan je  i promo film.