Štab za vanredne situacije: odlažu se skupovi na 14 dana, radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno

Na osnovu preporuka Zavoda za javno zdravlje Leskovac, koje je usvojio Štab za vanredne situacije u okviru današnje sednice, na 14 dana biće odloženi svi skupovi u obrazovnim ustanovama, svadbe i ostale proslave, biće smanjen broj ljudi u zatvorenom prostoru, a rad ugostiteljskih objekata ograničiće se od 6 do 23 časa. 

Navedene mere usvojene su s obzirom na to da je prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Leskovac epidemiološka situacija u našem gradu nestabilna, da su među  zaraženima sve kategorije, a naročito, radno aktivno stanovništvo, kao i da je povećan broj pacijenata u Kovid bolnici, ali i broj obolelih zdravstvenih radnika sa kardiologije. Kako bi se sprečilo dalje pogoršanje epidemiološke situacije sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, usvojene su sve preporuke koje je dao  Zavod za javno zdravlje. Većina mera podrazumeva odlaganje događaja na 14 dana.

Usvojen je i zaključak da se u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru broj gostiju ograniči na 4 kvadratna metra korisne površine po osobi,  a u otvorenom na 2 kvadratna metra.

Takođe, preporuka je da se produži rad Kovid ambulante  sa radnim vremenom od 7 do 22 časa. Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak da je nošenje zaštitnih maski, provetravanje i dezinfekcija u javnom i taksi prevozu, obavezna.

One thought on “Štab za vanredne situacije: odlažu se skupovi na 14 dana, radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *