Stanari zgrada kod „Pepeljuge“ pokrenuli inicijativu za izgradnju vrtića u svom naselju

Stanari zgrada oko parkića i igrališta za decu kod “Pepeljuge” udruženi u svoje novoosnovano udruženje “Zeleni ustanak” pokrenuli su inicijativu za izgradnju vrtića u svom naselju, navodi se u saopštenju za javnost ovog udruženja.

Kako se dalje novodi ideja im je da u narednom periodu sakupe dovoljno sredstava da bar delimično, ako ne i kompletno pomognu izgradnju novog vrtića ili za kupovinu i adaptaciju u vrtić neke od postojećih kuća u okviru unutarblokovskog prostora kod “Pepeljuge”.

Za sada je obezbeđeno blizu milion dinara, dok su za dodatnih još par miliona u pregovorima sa drugim organizacijama. Takođe, stanari ovom prilikom pozivaju i sve druge pojedince, firme i organizacije dobre volje koji bi želeli da na svoj način pomognu realizaciju ove plemenite ideje da se jave na e-mail udruženja info@zeleniustanak.rs. Stanari uskoro planiraju da počnu razgovore i potpišu sporazum o saradnji sa Gradskom upravom i PU “Vukica Mitrović” po tom pitanju od kojih takođe očekuju pre svega razumevanje a zatim i podršku za jednu takvu inicijativu. I to pogotovu imajući u vidu da je iz godine u godinu sve teže upisati decu u vrtiće u Leskovcu zbog nedovoljnog broja mesta u vrtićima.

Da podsetimo stanari već skoro punih godinu dana pokušavaju da sačuvaju parkić i igralište za decu u istom tom unutarblokovskom prostoru kod “Pepeljuge” u kom je prošle godine najavljena izgradnja višespratnice. Rešenje koje stanari očekuju u vezi sa time jeste rešenje koje je pronađeno i za veoma sličan problem u Nišu u opštini Pantelej

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *