“STATOVAC” USKORO KREĆE SA IZGRADNJOM DISTRIBUTIVNOG CENTRA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnik kompanije “Statovac” potpisali su ugovor o otuđenju zemljišta u Zelenoj zoni, u ukupnoj vrednosti od  41,5 miliona dinara.  Namera leskovačke kompanije je da na ovoj lokaciji izgradi  savremeni distributivni centar, a  lokalna samouprava  će investirati preko 30 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad.

Predstavnik „Statovaca“ Marko Marković rekao je da je ovo najveća kapitalna investicija ove kompanije, i što je još važnije da će sa otvaranjem distributivnog centra biti obezbeđena i nova radna mesta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, naglasio je da je poslovanje u Zelenoj zoni pokrenuto početkom ove godine i to investicijom britanske kompanije Aptiv koja je na ovom mestu uložila oko 25 miliona evra i zapošljava između 700 i 1000 radnika.

Izgradnja novog distributivnog centra, koja će se odvijati u tri faze, krenuće u što skorijem roku, a prva faza biće završena već naredne godine.

Kompanija Statovac koja se bavi proizvodnjom kancelarijskog materijala i školskog pribora u Leskovcu ima 90 zaposlenih. Ona takođe ima i ekspozituru u Hong Kongu gde se vrši proizvodnja.