Stigla još dva odeljenja učenika sa ekskurzija iz poplavljenih područja! Učenici iz “Trajka” na Kopaoniku

josif

Leskovac – Učenici leskovačkih osnovnih škola koji su otišli na ekskurziju pre stupanja na snagu Odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanredne situacije, prema rečima vođa puta, dobro su i ne suočavaju se ni sa kakvim problemima u mestima u kojima borave.

Grupa učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Trajko Stamenković“ koja se nalazi na Kopaniku krenuće za Leskovac u ponedeljak ujutru, kako je prvobitno i planirano.

I učenici trećeg razreda Osnovne škole „Josif Kostić“, koji su bili na ekskurziji na Divčibarama, stigli su u Leskovac između 18 i 19 časova.

Vođa puta učiteljica Đurđevka Savić istakla je da tokom njihovog boravka, osim nestanka struje, nije bilo većih problema.

Grupa učenika šestog razreda Osnovne škole „Josif Kostić, koja je bila na ekskurziji u Zapadnoj Srbiji, vratila se u Leskovac sinoć u 22 časa i 30 minuta.

Jedan od vođa puta Dragan Mitrović kaže da su do Koceljeve putovali uz pratnju pripadnika Vojske Srbije, odakle ih je preuzela policija i izvela iz ovog mesta.

Nakon toga nastavili su do Šapca i Rume, a potom se uključili na auto-put.

Načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović potvrdio nam je da je, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, odložena ekskurzija i lebanskih gimnazijalaca u Grčkoj.