STRINGS: koncert povodom veka od rođenja Pjacole

Sinoć je u holu Leskovačkog kulturnog centra u sklopu Strings festivala održan  koncert povodom obeležavanja 100 godina od rođenja argentinskog kompozitora Astora Pjacole. Takođe sinoć, u galeriji ove ustanove kulture otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Potpisano izvan vremena“ autorke  Marine Pešić.

Na koncertu povodom 100 godina od rođenja Astora Pjacole  učestvovali su Valerij Sokolov violina, Raul da Kosta  klavir, Vojin Kocić gitara, Ljubinko Lazić kontrabas i Jovica Ivanović, bandoneon.

Na ovogodišnjem festivalu Strings, na kome učestvuje treću godinu zaredom, Sokolov će održati tri koncerta. U izjavi za Televiziju Leskovac ističe da je svedok  da Strings iz godine u godinu postaje sve vidljiviji na sceni brojnih muzičkih letnjih festivala.

Sinoć je otvorena i izložba „Potpisano izvan vremena“ autorke  Marine Pešić koja predstavlja slike sa koncerata rok muzičara iz naše zemlje, ali i regiona.

Podsetimo, ovogodišnji Strings završava se 7. avgusta kada će, između ostalog, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju sa početkom od 20 časova koncert održati Vasil Petrov iz Bugarske. Ovom prilikom biće priređeno Veče Frenka Sinatre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *