Stručna praksa za trideset petoro mladih ljudi

Trideset petoro svršenih visokoškolaca i visokoškolaca sa prosečnom ocenom preko 9 započelo je sticanje svog praktičnog znanja kod dvadeset pet poslodavaca zahvaljujući realizaciji mere “stručna praksa” koja je deo Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Leskovca.

Njima je danas u sali Skupštine ugovore uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Među mladim ljudima kojima su dobili ugovore bila je i Miljana Cvetanović, master profesor engleskog jezika i književnosti. Ona će stručnu praksu obavljati u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Pečenjevcu.

Da je stručna praksa dobra prilika za ulazak u svet rada, složio se i Vladimir Tasić, diplomirani ekonomista.

Među mladim ljudima koji su danas dobili ugovore bilo je i onih koji radno iskustvo stiču u Gradskoj upravi grada Leskovca, a koje je juče, prvog radnog dana u novoj godini, na radnom mestu posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Inače, za sprovođenje ove mere u tekućoj godini izdvojeno je preko 13 miliona dinara, dok će za realizaciju svih ostalih mera iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje biti opredeljeno 30 miliona dinara.

Lokalnim akcionom planom za zapošljavanje od 2013. do danas su  kroz realizaciju različtih mera angažovana 1342 lica i za te namene izdvojeno je preko 204 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*