Studenti Akademije “Južna Srbija” boravili u inostranstvu u okviru projekta Erazmus mobilnosti

Jedanaest studenata Akademije strukovnih studija “Južna Srbija” imalo je priliku da stekne nova znanja i iskustva u Sloveniji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji, zahvaljujući Erazmus plus projektu mobilnosti, koji je podrazumevao razmenu studenata.

Oni su na prezentaciji “Erazmus cafe”, koja je organizovana u prostorijama Visoke poslovne škole, zainteresovanim kolegama preneli svoja iskustva. Ovom prilikom je najavljeno da će narednih dana biti raspisan novi Erazmus plus konkurs.

Studenti koji su bili deo ovog projekta puni su pozitivnih utisaka, a pojedini od njih su dobili ponudu za posao u zemljama u kojima su biravili. Kažu da su stekli nova prijateljstva i da bi rado ponovili ovo iskustvo.

-Bila sam u Zagrebu, gde sam radila u laboratoriji. Pohađam smer tekstilno inženjerstvo, tamo sam vršila ispitivanja poliestera, vrste tekstilnog materijala. Tamo su nas dočekali lepo, bili su otvoreni za konverziju – kaže Šejla Plujević, studentkinja Akademije “Južna Srbija”.

Njena koleginica Verica Živković je boravila u Sloveniji, gde je radila u Omladinskom centru.

-U suštini, to je jedan sklop, sadrži hostel, u smislu konceri, dešavanja, učionice, predavanja. Bilo ko sa strane mogao je da organizuje predavanja ili neki “event”- ističe naša sagovornica.

Imali smo vrlo dinamičan period ove godine, od kolega iz Hrvatske i Slovenije smo čuli da su naši studenti ostavili dobar utisak – kaže Dragan Stojanović, pomoćnik predsednika “Akademije” za razvoj i saradnju sa privredom.

Inače, ova “Akademija” je Erazmus povelju dobila 2020. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *