Sud opšte nadležnosti u Lebanu

01 osnovni sud

Lebane  – Zakonom o sedištima i područjima sudova javnih tužilaštva, čija primena počinje sa prvim danom Nove godine na teritoriji Višeg suda u Leskovcu, pored leskovačkog Osnovnog, počinje da radi i Osnovni sud u Lebanu. Ovaj sud je u prethodne četiri godine funkcionisao kao sudska jedinica. Sudska jedinica u Vlasotincu ostaje u sastavu Osnovnog suda u Leskovcu. 

Viši sud u Leskovcu od Visokog saveta sudstva i Ministarstva pravde i državne uprave dobio je obavezu da u predviđenom roku stvori sve uslove za početak rada Osnovnog suda u Lebanu. Postojeći kadar leskovačkog Osnovnog suda izjašnjavao se o dobrovoljnom prelasku na rad u Lebane.

“Šestoro sudija iz sadašnjeg Osnovnog suda u Leskovcu izjasnilo se da dobrovoljno želi da nastavi rad u novoformiranom Osnovnom sudu u Lebanu. To su sudije koje su i u ranijem periodu radile u, tadašnjem, Opštinskom sudu u Lebanu. I 22 uposlenika je prihvatilo da nastavi svoj rad u novoformiranom sudu” kaže v.f. predsednika Višeg suda u Leskovcu, sudija Zoran Petrušić.

Određene komisije uveliko rade na evidentiranju predmeta koji će biti prebačeni iz leskovačkog u lebanski Osnovni sud i po trenutnoj proceni radi se o preko 1000 predmeta.

Inače,vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Lebanu biće sudija Svetislav Cvetković. U ranijem periodu Cvetković je bio sudija Opštinskog suda ali je u procesu reforme ostao bez posla. Odlukom Ustavnog suda on je vraćen na posao tako da je do imenovanja radio u leskovačkom Osnovnom sudu.

Novoformirani sud, za početak, imaće šest sudija, mada je po sistematizaciji predviđeno devetoro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *