Sudija pušta Šešelja na slobodu ali zabranjuje povratak u Srbiju

28.12. SRS Konferencija - Tamara 1

Leskovac – Zdravstveno stanje Šešelja za sada je stabilno, a od ponedeljka ga očekuje hemoterapija koja će se sprovoditi 4 do šest meseci.

Predsednik GO SRS Leskovac Lidija Dimitrijević naglasila da je od predsedavajućeg sudskim većem u Hagu sudije Žan Kloda Antonetija stigla i zvanična potvrda o tome da je jedini razlog podizanja optužnice, jedanaestogodišnjeg pritvora i suđenja Vojislavu Šešelju njegovo uklanjanje sa političke scene Srbije.

Stav sudije Antonetija u cilju prevazilaženja teškoća u onemogućavanju političke aktivnosti doktora Šešelja je, kako je Lidija Dimitrijević citirala: “ puštanje na slobodu u neku drugu zemlju, a ne u Republiku Srbiju”.  

28.12. SRS Konferencija - Tamara 2

Godina na izmaku bila je teška kako za Srpsku radikalnu stranku tako i za srpski narod u celini. Kako se većina građana oseća prevarenim polako su počeli ponovo da se okreću Srpskoj radikalnoj stranci koja je, kako je rekla predsednica Gradskog odbora Lidija Dimitrijević na konferenciji za novinare, uvek delila sudbinu svog naroda.

“Sve drastičniji pad životnog standarda i teže uslove života kao i poniženje zbog sramnih postupaka sa Kosovom i Metohijom neke su od stvari koje su dobili žitelji Srbije od trenutne vlasti. Stopa nezaposlenosti dostigla je drastičan nivo” kazala je predsednik Gradskog odbora Lidija Dimitrijević i istakla da će najavljene izmene Zakona o radu u potpunosti obespraviti radnike.

Kako bi se to moglo da se sprovede moralo se pristupiti marginalizovanju Srpske radikalne stranke i po svaku cenu zadržati njenog predsednika Vojislava Šešelja u Hagu, istakla je Lidija Dimitrijević.