Sutra je Noć muzeja

10250197_463240293779442_6321921823668765999_n

Leskovac – Ovogodišnja noć muzeja biće održana sutra od 18 do 2 časa posle ponoći nakon što je odložena zbog poplava koje su zadesile Srbiju.

Osim Narodnog muzeja u Leskovcu učešće je uzela i druge ustanove kulture.

U Narodnoj biblioteci u Leskovcu najpre će od 19 časova biti prikazana izložba radova učenika Osnovne škole „Vasa Pelagić“, sat i po nakon toga biće otvorena izložba nakita Bojane Micić, a u 21 čas i 30 minuta i izložba unikatnih rukotvorina profesorke doktorke Aleksandre Perć Nikolić i studenata treće godine studijskog programa Modni dizjan Visoke struukovne škole za tekstil iz Leskovca.

„U 22 sata i 30 minuta biće održan koncert „Mi menjamo dan za noć“  u okviru kojeg će String art trio izvoditi pesme grupe EKV“, rekla je Ana Cvetanović.

Foto kino klub će u Leskovačkom kulturnom centru organizovati izložbu radova najeminentnijih fotografa sa prostora nekadašnje Jugoslavije koji su nastali u proteklih pet godina.

 „Po prvi put biće održana i javna projekcija radova polaznika Škole fotografije Foto kluba Leskovac“, najavio je ispred Foto-kino kluba Leskovac Aleksandar Stamenković.

Kada je reč o leskovačkom Narodnom muzeju pored organizovanog vođenja postavkom biće otvorena izložba akvarela Đorđa Simića i izložba printova Marije Petrović.

„ U muzičkom delu programa od 18 časova nastupiće učenice Muzičke škole, a od 19 Gudački kvartet Leđero“, istakao je vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja u Leskovcu Vladimir Đorđević.

I Gradska kuća biće otvorena za posetioce tokom čitavog trajanja manifestacije.