Sutra litija u Leskovcu u znak podrške narodu i SPC u Crnoj Gori

U cilju podrške narodu, monaštvu i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a uz blagoslov njegovog preosveštenstva, episkopa niškog Arsenija, Crkvena opština Leskovac u nedelju, 9. februara sa početkom od 17 časova organizuje litiju od crkve Prepodobnog Simeona Mirotočivog u Dubočici do saborne crkve Svete Trojice, gde će biti održan moleban.
Litija će krenuti od crkve Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica do saborne crkve Svete Trojice gde će biti održan moleban, a verncima će se ovom prilikom obratiti arhijerejski namesnik, prvi leskovački protojerej Marko Adamović.
Iz crkve mole vernike da od kuće ponesu po jednu ikonu i da u što većem broju uzmu učešće u ovoj molitvenoj litiji, kao i da ovaj skup protekne bez neprikladnog skandiranja i bez stranačkih i navijačkih obeležja.
Organizator litije i molebana je Crkvena opština Leskovac sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa niškog gospodina Arsenija.

One thought on “Sutra litija u Leskovcu u znak podrške narodu i SPC u Crnoj Gori

  1. Ne damo te Srpska Crna Goro. Mora se Srpska Crna Gora vratiti ponovo u sastav Srbije jer je to prirodo braco srbi ma gde bilI. Za sve je kriv taj ustasa Josip Broz koji je vazda otimao srpske teritorije i pretvarao u Republik i Pokrajine samo da ostavi Srbiju.
    NEDAMO SRPSKE SVETINJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *