Sutra od 21 čas na sajtu WWW.LKC.ORG.RS tribina na kojoj govori Vuk Ršumović

Na sajtu Leskovačkog kulturnog centra, www.lkc.org.rs, sutra u 21 čas biće prikazana tribina „U krupnom planu“ na kojoj je  Vuk Ršumović, reditelj, scenarista i dramaturg, gostovao 30. novembra 2016. godine u okviru Leskovačkog internacionalnog filmskog festivala LIFFE.

Godinu dana  ranije  film “Ničije dete” za koji Ršumović potpisuje režiju i scenario, odneo je pobedu na istom festivalu.  

Govorio je, između ostalog, da ta nagrada koja nosi ime Živojina Pavlovića za njega ima poseban značaj, jer je bio student slavnog sineaste na Fakultetu dramskih umetnosti.

Prisetio se učešća na svetskim festivalima, gde je njegov rediteljski prvenac osvojio više od 35 nagrada. Posebno je značajna venecijanska Mostra, na kojoj je film 2014. imao svetsku premijeru i dobio tri nagrade, FIPRESCI za najbolji film u pratećim programima, nagradu za najbolji scenario i nagradu publike u selekciji Nedelja međunarodne filmske kritike.

Na 43. FESTU dobio je, takođe tri nagrade, Beogradskog pobednika za najbolji film u nacionalnoj selekciji, nagradu „Nebojša Đukelić“ i nagradu za najbolju mušku ulogu Denisu Muriću.    

Sa posebnim simpatijama govorio je o služenju vojnog roka u Leskovcu, o značaju festivala „LIFFE“ i tribinama na kojima umetnici govore o sebi, svom radu i načinu na koji su postali to što jesu u umetnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE