Sutra počinju Leskovački letnji festivali ( program)

Ovogodišnji Leskovački letnji festivali, manifestacija poznata i kao Leskovačko leto, biće otvoreni sutra 14. juna sa početkom od 20 časova i 30 minuta u dvorištu etno-kompleksa Šop Đokićeve kuće. Manifestacija će trajati do 30. juna. Organizator ovog događaja je Turistička organizacija grada Leskovca.

Nakon defilea mažoretkinja, na otvaranju će nastupiti bleh orkestar Isidora Zećirovića i Kulturno-umetničko društvo Lemind. Pored uobičajenog kulturno-zabavnog programa, ove godine, publika će imati priliku da putem video bima sa početkom od 21 sat prati uživo prenos Evrpskog prvenstva, odnosno meč između Srbije i Engleske koji će se odigrati u nedelju 16. juna.

Bogat program pripremljen je i za najmlađe sugrađane u okviru kojeg će na daskama koje život znače biti izvedena predstava „Kako su postale ružne reči”.

U utorak, 18. juna sa početkom od 19 sati biće organozovan peti po redu „Le Saks fest”. Nakon leskovačkog festivala u periodu od 3. do 6. jula biće održana i manifestacija „Karneval Leskovac”.

Tokom održavanja manifestacije „Leskovački letnji festivali 2024″, odnosno Leskovačkog leta, deo Bulevara oslobođenja privremeno će biti zatvoren za saobraćaj i to u periodu od 18 časova do ponoći, svakog dana od 14. do 29. juna. Vozila neće moći da saobraćaju od raskrsnice kod Tehnološkog fakulteta do raskrsnice Bulevara oslobođenja sa ulicama Koste Stamenkovića i Vojvode Mišića. Saobraćaj će se odvijati zaobilaznim ulicama po izboru samih učesnika u saobraćaju, alternativnim pravcima i prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *