Sve škole iz Leskovca i okoline skupljaju pomoć za poplavljene

1538785_666129133470441_7841569780239420613_n

Leskovac – Na inicijativu aktiva direktora osnovnih i srednjih škola na području grada Leskovca u svim obrazovnim ustanovama pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za stanovnike sa poplavljenog područja.

Pored neophodne suve i konzervirane hrane, vode, odevnih predmeta i sredstva za higijenu učenici škola, na dobroljvoljnoj bazi i bez limitiranog iznosa, prikupljaju i novčana sredstva koja će se upotrebiti za sanaciju škola i vrtića, nakon procene oštećenja.

-Direktori su, sa juče održanog sastanka, uputili i zahtev Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se prosvetnim radnicima i nenastavnom osoblju u narednom periodu odbije po jedna dnevnica kako bi dali svoj pun doprinos ovoj akciji. Sva sredstva biće uplaćena na namenske račune lokalnih kriznih štabova, a Školskoj upravi Lerskovac biće dostavljena informacija o visini prikupljene pomoći po svakoj školi, rekao je načelnik Tomislav Simonović.

Kako je danas proglašena trodnevna žalost  u Srbiji, Tomislav Simonović je istakao da sve škole moraju da se organizuju u skladu sa tim tako da se mora ispoštovati nalog da se sve vannnastave aktivnosti – koje uključuju između ostalog i proslavu maturskih večeri odlože.

-Ovo uputstvo važiće sve dok je na snazi odluka o proglašenju vanredne situacije u zemlji. Kada je reč o ekskurzijama one su odložene, a njihova realizacija će zavisiti od situacije u zemlji, ističe Simonović.

Kada je polaganje završnog ispita za upis u prvi razred srednje škole u pitanju – nema nagoveštaja o odlaganju, rekao je načelnik Simonović.

Prijavljivanje kandidata za prijemni ispit zakazano je u terminu od 24 do 27. maja. Završni ispit iz srpskog jezika polagaće se 16; iz matematike 17., a kombinovanog teksta 18. juna.