Sve spremno za zimsko održavanje državnih puteva

Na punktu preduzeća „Trejs Srbija“ koje je zaduženo za zimsko održavanje državnih puteva na području našeg okruga, izvršena je smotra mehanizacije i ljudstva zimske službe.

 

Ovom prilikom istaknuto je da je sve spremno za kvalitetno obavljanje poverenog posla i da je jedan od ciljeva  da se posao odradi na najbolji mogući način kako bi građani Leskovca i okoline imali čiste i prohodne puteve. Ukupna dužina puteva prvog i drugog reda, koje će preduzeće „Trejs Srbija“ održavati tokom zimskih meseci iznosi skoro 500 kilometara. Za obavljanje ovog posla na tenderu im je odobreno 145 miliona dinara.

„Za preduzeća iz putne privrede koja već dugo posluju, sasvim je očekivano da budu dobro opremljena pred početak sezone održavanja puteva – kaže Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbija i dodaje da je zabrinjavajuća pojava preduzeća novijeg datuma koja svoj posao ne obavljaju kako bi trebalo.

Inače, zimsko održavanje puteva prvog i drugog reda, samo je jedan u nizu poslova koji su povereni firmi Trejs Srbija kada govorimo o jugu naše zemlje.  Naime, osim što je bila angažovana na izgradnji deonice Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, ova firma je nedavno rekonstruisala put od Leskovca do Brestovca, a angažovana je i na obnovi putnog pravca od Leskovca prema Vlasotincu.