Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Gimnazija obeležila 140 godina

U Narodnom pozorištu održana je svečana akademija povodom 140 godina postojanja i rada leskovačke Gimnazije. Ovom prilikom najzaslužnijim ustanovama i institucijama uručene su zahvalnice za dugogodišnju saradnju.

Leskovačka Gimanzija koja predstavlja stub srednjoškololskog obrazovanja u našem gradu, bila je i ostala simbol kvalitetne edukacije i vrhunskog načina rada obrazovnog kadra sa učenicima, rečeno je na svečanoj akademiji.

“U godini kada obeležavamo jubilej, prisećamo se svih akademika, intelektalaca i vrhunskih stvaralaca društva u kome danas živimo, a koji su potekli iz naše škole – istakla je između ostalog, Dragana Cvetanović, direktorka leskovačke Gimnazije.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravila član Gradskog veća Brankica Stamenković koja se osvrnula na ulaganja leskovačke lokalne samouprave u ovu obrazovnu ustanovu .

Na svečanoj akademiji gostima su se predstavili učenici Gimnazije, hor pod dirigetskim vođstvom profesorke muzičke kulture Mirjane Perišić, a prikazan je I film o istorijatu ove škole.