Svetski dan šuma obeležen sadnjom crnog bora na Hisaru

Akcijom sadnje četinara u parku “Devet Jugovića” na Hisaru, Odeljenje za zaštitu životne sredine Grada Leskovca obeležilo je Svetski dan šuma. Stotinak sadnica crnog bora, koje su posađene danas, doniralo je Javno preduzeće “Srbijašume”.

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” i Odsek za tehnološko-umetničke studije u Leskovcu uzeli su učešće u današnjoj akciji pošumljavanja Hisara.

Cilj obeležavanja ovog dana je ukazivanje na važnost očuvanja šuma i širenja svesti o zaštiti životne sredine. S tim u vezi, Javno preduzeće “Srbijašume” poklonilo je više od hiljadu sadnica crnog bora brojnim vaspitno-obrazovnim ustanovama na području Jablaničkog okruga.

U subotu, 23. marta, sličnim aktivnostima će biti obeležena i akcija “Sat za našu planetu”. Tom prilikom, biće podeljeno još 100 sadnica crnog bora.

Još jedna akcija pripremljena je i za nedelju. U saradnji sa Planinarskim društvom “Dubočica” biće obeleženi prvi dani proleća i to šetnjom “stazama zdravlja” od parka “Devet Jugovića” preko Hisara do Spomen parka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *