Telefon za prijavu nezakonito podignutih cena

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije saopštilo je da od danas građani i privreda mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme jedinstvenom Kontakt centru za republičke inspekcije.

Kontakt centar je oformljen kako bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije COVID-19, a zaposleni će prijavu primati na broj 011/6350-322 ili putem sajta www.inspektor.gov.rs i, uz ocenu iste, prosleđivati je nadležnoj republičkoj inspekciji.

Zbog zabrane kretanja, operateri će na raspolaganju biti od 9 do 16 časova, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku. Tokom celog dana, moguće je podnositi prijave i onlajn, preko jednostavne kontakt forme na sajtu www.inspektor.gov.rs, što je ujedno najefikasniji način da se što pre dobije odgovor.

Prijave mogu da se podnesu i anonimno, a oni koji ostave kontakt podatke dobiće u roku od 72 časa povratnu informaciju kojoj republičkoj inspekciji je prosleđena. Republičke inspekcije imaju zakonski rok da obaveste podnosioca o toku postupka.

Putem Kontakt centra moguće je podneti i pritužbu na postupanje službenih lica republičkih inspekcija.

Ono što građani i privreda neće moći da prijavljuju su problemi iz nadležnosti pokrajinskih i lokalnih inspekcija, kao što su komunalni poslovi, komunalni red, saobraćaj, buka, vanpijačna prodaja, izgradnja objekata u nadležnosti opštine/grada i drugo.

U tim situacijama, operateri će ih uputiti na nadležnu pokrajinsku ili lokalnu inspekciju.

Dodatne informacije mogu se dobiti na imejl press.mduls@mduls.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *