Telekom postavlja optičke kablove u gradskim naseljima

U ulici Žikice Jovanovića Španca u Leskovcu počeli su radovi na postavljanju optičkih  kablova u cilju modernizacije fiksne mreže Telekoma Srbija, zahavljući čemu će  korisnici u ovom delu grada imati brži protok interneta i savremenu televiziju.

Ovi poslovi deo su ALL – IP projekta koji  je na nivou republike pokrenut 2016. godine, a koji zajednički sprovode kompanije Telekom i Huawei. Kada je reč o našem gradu njegova vrednost je 600 miliona dinara, a optimalni rok za završetak je do kraja godine, rečeno je na konferenciji za novinare. 

Leskovac je prvi grad u jugoistočnoj Srbiji i jedan od prvih u regionu u kojem će se izvršiti postavljanje optičkih kablova uz primenu najsavremenije tehnologije, a sve u cilju unarepeđenja fiksne mreže.

Realizacija projekta uticaće i na stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja za nove investitore jer je postojannje optike prekretnica za dalji razvoj privrede.

U toku je izvođenje radova u Vaskovom i Radničkom naselju, Dubočici i na Hisaru, dok je za sledeću  nedelju predviđen nastavak istih u samom centru grada i naselju Zele Veljković.

Prošle godine optička mreža postavljena je u Gornjem Stopanju, Donjem Sinkovcu, Donjem Krajincu, Bratmilovcu, Mrštanu, Kumarevu i naselju Rade Žunić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*