Televizija Leskovac najoštrije osuđuje napade na naše kolege na današnjem skupu

Televizija Leskovac najoštrije osuđuje fizičke napade i vređanje novinara portala Jugmedia Dragana Marinkovića i koleginica iz novinskih agencija Beta i Fonet koji su izveštavali sa današnjeg kontraskupa „Paradi ponosa“ koja je navodno, trebalo da se održi u Leskovcu.
Novinar Marinković koji je izveštavao sa ovog skupa napadnut je danas prilikom pokušaja da fotografiše učesnike skupa.
“Počeli su da viču na nas da prekinemo sa snimanjem i slikanjem. Nakon toga su dvojica njih nasrnuli na mene, krenulo je guranje, pokušali su da mi otmu telefon i šutnuli u levu potkolenicu. Ja sam onda izgubio ravnotežu i pao sa klupe na koju smo se popeli da slikamo – kaže Marinković.
Na Odeljenju urgentne medicine leskovačke Opšte bolnice Marinkoviću su  konstatovali lake telesne povrede.
Napad je odmah prijavljen policiji, a ovim povodom Policijska uprava u Leskovcu izdala je saopštenje u kojem kaže:
“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. S. (1995) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.
Sumnja se da je D.S. u centru grada, fizički napao novinara portala Jugmedia Dragana Marinkovića, koji je tom prilikom lakše povređen. Osumnjičeni je sproveden nadležnom tužilaštvu.”
Podsetino, ispred Leskovačkog kulturnog centra danas oko 13 časova i 30 minuta,  održan je protest za koji su nam neki od učesnika koji nisu želeli da govore pred kamerama, rekli da je organizovan preko društvenih mreža kao  kontraskup Paradi ponosa čije održavanje je, navodno, bilo najavljeno takođe za danas.
Na skupu je bilo stotinak, pre svega, mladih ljudi, među kojima i veliki broj srednjoškolaca. Učesnici protesta su oko 13 sati krenuli od Hotela „Beograd“ duž Bulevara oslobođenja do Leskovačkog kulturnog centra, uzvikujući parole kojima su izražavali stavove protiv LGBT populacije. U Policijskoj upravi u Leskovcu rekli su nam da nije bilo zvaničnih prijava skupova za da

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *