Teška vremena, stvaraju heroje – Grdeličanka Milena Stojanović sa svojim timom leči najteže pacijente obolele od Covid-19

Teška vremena, stvaraju heroje. Dokaz za to su i zdravstveni radnici koji se ovih dana nalaze u prvim redovima u borbi protiv koronavirusa.

Među njima je i Milena Stojanović, specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije, na Klinici za Anesteziju i intenzivnu terapiju u niškom Kliničkom centru, inače Grdeličanka. 

Sa timom anesteziologa Milena učestvuje u lečenju pacijenata sa najtežom kliničkom slikom – upalom pluća uzrokovanom virusom COVID-19, koja podrazumeva mehaničku ventilaciju pluća i dvadesetčetvorosačovno praćenje životnih funkcija pacijenta.

Rad podrazumeva celodnevno dežurstvo, a članovi ekipe koju čine anesteziolog, anestetičar i medicinske sestre, smenjuju se na četiri sata.

Dodatni otežavajuci faktor je svakako oprema, koja usporava rad ovih hrabrih ljudi, ali je neophodna da bi bili zaštićeni.  

Kako je istakla Milena za našu televiziju, ovo predstavlja veliki izazov za nju i njen tim, s obzirom na to da se većina prvi put sreće sa ovakvo ozbiljnom situacijom, pre svega sa većim brojem kritičnih  pacijenata čija je bolest, pre svega, infektivne prirode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *