Tokom vikenda kažnjeno jedno preduzeće za pružanje usluga transporta, bez kazni zbog Kovid propusnica

U  proteklih nedelju dana komunalni milicajci i sanitarni inspektori na teritoriji Jablaničkog okruga nisu uočili kršenje poslednje mere Kriznog štaba koja nalaže da se u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa može boraviti samo sa kovid propusnicom, pokazuju izveštaji nadležnih inspekcijskih službi. Međutim, mnogi ugostitelji su od prošlog ponedeljka skratili svoje radno vreme, pa je i tokom vikenda u 22 časa oko 90 procenata ovih objekata bio zatvoren.

Proteklog vikenda nadležne inspekcijske službe izvršile su 138 nadzora na području Jablaničkog okruga, od toga 135 na teritoriji Leskovca. Napisan je samo jedan prekršajni nalog preduzeću koje se bavi  pružanjem usluga javnog prevoza, zbog toga što nije imalo kovid redara. Što se tiče ugostiteljskih objekata, nije izrečena nijedna kazna, rekao je na konferenciji za novinare Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Kada su u pitanju ostale mere Republičkog kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, u trgovinskim lancima primećeno je nepoštovanje propisa koji nalaže obavezno nošenje zaštitnih maski od strane fizičkih lica. 

Podsetimo, kazne za fizičko lice zbog nenošenja zaštitnih maski iznose pet hiljada dinara. Kada su u pitanju kovid propusnice, kazne za pravna lica, odnosno vlasnike ugostiteljskih objekata, kreću se od 30 do 300 hiljada dinara. Kazne za fizička lica koja nakon 22 časa budu boravila u ovim objektima bez kovid propusnica, iznose pet hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *