Treći Festival “Virtus piano” zvanično počinje 5. aprila koncertom Stevana Spalevića i studenata

Muzička škola “Stanislav Binički” u Leskovcu i ove godine, 6. i 7. aprila, organizuje Fesital “Virtus piano“ treći put po redu. Koncerti će biti održani u prostorijama škole i Svečanoj sali grada. Sam festival je takmičarskog karaktera i namenjen je učenicima sa klavirskog odseka od 1. do 6. razreda.

Svečano otvaranje je zakazano za sutra, 5. aprila, u 19 časova, kada će koncert u Svečanoj sali održati Stevan Spalević sa studentima.  

Jedna od specifičnosti ovog festivala je što profesori pišu zadate kompozicije koje zatim učesnici moraju da uvežbaju i izvedu. Na ovaj način, festival osim prezentovanja učeničkog stvaralaštva i razmene pedagoških iskustava, ostvaruje još jedan svoj cilj, a to je promocija profesora koji se bave pisanjem muzike.

Takmičari će se nadmetati po razredima u dve discipline: solo klavir i klavirski duo. Učešće je najavilo 70 učesnika iz Kragujevca, Niša, Aleksinca, Paraćina, Knjaževca, Pirota i naravno Leskovca – grada domaćina.

Inače, klavirski odsek je u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Leskovcu najbrojniji s obzirom na to da njega pohađa preko 320 učenika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *