Treću godinu zaredom firma „Ab kop“ Vlasotince zadužena za zimsko održavanje puteva u Leskovcu

Zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na području grada Leskovca ove godine će vršiti preduzeće „AB kop, preduzetnik Perica Jović“ iz Vlasotinca.

Na osnovu potpisanog ugovora sa lokalnom samoupravom, period održavanja biće od 15. novembra  2020. do 15. marta 2021, a ukoliko vremenski uslovi  zahtevaju biće i produžetka njegovog važenja, rečeno je na konferenciji za novinare prilikom predstavljanja kapaciteta i resursa zimske službe ove firme.

Ovom prilikom istaknuto je da je izvođač radova već spreman za nastupajući period ukoliko dođe do snežnih padavina. 

Vrednost ugovora je  30 miliona dinara,  a na osnovu njega planirano je da se obezbede četiri stotine  tona  soli i 1200 tona kamene rizle.

Po programu zimskog održavanja planiranu su tri prioriteta  za čišćenje  ulica i četiri stepena pripravnosti, a sve u zavisnosti od vremenskih uslova. Nadzor nad obavljanjem ovih poslova vršiće Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“.

Firma „Ab kop“ iz Vlasotinca je već treću godinu zaredom zadužena za zimsko održavanje puteva na teritoriji grada Leskovca.

Kao i ranijih godina, delatnost čišćenja snega i leda na trotoarskim površinama povereno je Javno-komunalnim preduzećima „Komunalac“ i „Grdelica“  za šta je u ovoj godini predviđeno ukupno 12 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *