Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste na platou ispred TŠ „Rade Metalac“ (VIDEO)

Neadekvatna obuka, glavni je faktor rizika stradanja dvotočkaša, istaknuto je na treningu bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste, koji je održan na platou ispred Tehničke škole „Rade Metalac“.

Ovu aktivnost organizovali su Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Današnja aktivnost, u okviru koje su izvedene osnovne poligonske radnje, bila je namenjena najmlađoj populaciji, koja je u poslednje vreme veoma zastupljena u saobraćaju na motociklima i mopedima.

Učešće su uzeli učenici Tehničke škole „Rade Metalac“ i članovi Sekcije za bezbednost saobraćaja, koja funkcioniše u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja naglašavaju da je adekvatna praktična obuka od velikog značaja, te da od nje ponekad zavisi i život vozača dvotočkaša, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području grada Leskovca, osnovan u junu mesecu ove godine, od samog početka rada, akcenat stavlja na poboljšanje preventivnih mera, koje za cilj imaju povećanje svesti o važnosti bezbednog rukovanja vozilima, objasnio je Oliver Antanasijević, predsednik ovog Saveta.

Inače, projekat „Trening bezbedne vožnje za vozače motocikala i mopeda“, Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi od 2017. godine širom zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *