Za prvih 9 meseci 46 žrtava trgovine ljudima

Za prvih devet meseci 2020. u Srbiji je identifikovano 46 žrtava trgovine ljudima, što je znatno više u odnosu na 2019, kada je za period od godinu dana identifikovano 39. Ovo je jedan od podataka  sa današanje tribine koju su organizovali Centar za zaštitu trgovine ljudima i lokalni koordinacini tim u Narodnom pozorištu Leskovac.

Ovaj događaj priređen je povodom predstojećeg Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se obeležava 18. oktobra. 

Učesnici tribine predstavili su prisutnim srednjoškolcima kako dolazi do trgovine ljudima, koje su posledice i kako sprečiti ovu pojavu. Lažna obećanja za rad u inostranstvu na dobro plaćenim poslovima najčešći je oblik vrbovanja mladih, kao i upoznavanje partnera preko društvenih mreža. Aleksandra Ljubenović, direktorka Centra za zaštitu trgovine ljudima istakla je da je centar uvek tu da pomogne svima  onima koji pomoć zatraže.

Lokalni koordinacioni tim za za borbu protiv trgovine ljudima formiran je 2013te godine i od tada aktivnosti ovog tima usmerene su na rad sa konkretnim žrtvama.

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima  dostupan je za sve 24 časa pozivom na broj 063 610 590, istaknuto je, između ostalog, ovom prilikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE