,,Trofej odbojkica” okupio 400 mališana u Sportskoj hali ,, Partizan” u Leskovcu

Festival zabave i druženja za decu pod nazivom “Trofej Odbojkica” održan je danas u Sportskoj hali “Partizan ” u Leskovcu, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, uz podršku OK “Dubočica” i Grada Leskovca. Festival je okupio više od 400 mališana uzrasta od deset do dvanaest godina.

Cilj ovog događaja je promocija zdravih vrednosti i stilova života, zabava i druženje, kao i razvijanje takmičarskog duha kod najmlađih, kažu organizatori, koji su izrazili zadovoljstvo odazivom mališana.

“Mi se iz turnira u turnir trudimo da obogatimo ponudu, da ih obradujemo poklonima. Odziv je odličan. Nama nije cilj da deca pobeđuju, koliko da se zabave, da vole sport. Drago nam je što došli smo u Leskovcu koji ima dugu sportsku tradiciju, između ostalog i odbojkašku”, naglasio je u obraćanju Milan Vujačić, koordinator projekta “Trofej odbojkica”.

Izdvajanjima za oblast sporta Leskovac se trudi da promoviše zdrave stilove života, istakla je Brankica Stamenković, članica Gradskog veća Grada Leskovca, koja je podsetila na nedavni uspeh Odbojkaškog kluba “Dubočica”, koji se plasirao u Super ligu.

“Grad Leskovac može da se pohvali velikim brojem sportskih dešavanja, bilo da se radi o pojedinačnim, bilo o grupnim sportovima. Sport nije samo fizička aktivnost, on je temelj duhovnog i emocionalnog razvoja svakog živog bića. Zbog toga Grad Leskovac u oblast sporta ulaže sve više sredstava. Za ovu godinu planirano je 175 miliona dinara za klubove i organizacije. Finansiramo i rad SRC “Dubočica”, kao i izgradnju terena i hala”, istakla je Stamenković.

Inače, ovo je četvrto po redu održavanje festivala “Trofej odbojkica” u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *