Turističke organizacije Leskovca, Bojnika i Medveđe uzele učešće na „Šumadija sajmu“

U hali kragujevačkog „Šumadija sajma“ otvoren je 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Na trodnevnoj manifestaciji predstavlja se 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije uključujući nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije koje će predstaviti objedinjenu ponudu za zimu 2021/2022, hotelijere, turističke centre, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije, a suorganizatori sajma su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Gradska turistička organizacija Kragujevca.

Učešće na ovoj manifestiaciji uzele su i turističke organizacije Leskovca, Bojnika i Medveđe.

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu je otvorila Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija, a prisutnima se obratila i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

“I ove godine potencirali smo na zajedničkom predstavljanju i promociji turističke ponude našeg okruga i Južne Srbije, te su pored Turističke organizacije grada Leskovca sa nama na  štandu  kolege iz Turističkih organizacija Bojnika i Medveđe. Posetioci sajma  imaće priliku da se na jednom mestu upoznaju sa većim delom  ponude Jablaničkog okruga, a  objedinjena učešća sa ostalim Turističkim organizacijama našeg okruga planirana su za predstojeće sajmove.Potrudićemo se da na najbolji način predstavimo kompletnu turističku ponudu  našeg kraja. Putem  bogatog propagandnog materijala I video prezentacija, prezentovaćemo sva značajna kulturna i zabavna dešavanja u našem gradu, prirodne potencijale i kulturno-istorijske znamenitosti” – naglasio je direktor Kocić.

Zajedničko učešće na ovogodišnjem sajmu turizma i seoskog turizma  ocenjeno je kao veoma uspešno sa aspekta prezentacije turističkih potencijala našeg kraja i od strane Jelene Milenković Orlić, pomoćnice ministarke u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija koja je u društvu direktorke Turističke organizacije Srbije, Marije Labović posetila štand nakon svečanog otvaranja sajma.

U okviru sajma, na inicijativu direktorke Turističke organizacije Srbije odžan je sastanak sa direktorima turističkih organizacija, učesnicima predstojeće Svetske izložbe EXPO u Dubaiju, na kojoj će u periodu od 9. do 15. januara 2022. godine biti održana prezentacija Srbije kao turističke destinacije.

Pored najvećih turističkih centara u našoj Republici poput: Zlatibora, Kopaonika, Sokobanje, Vrnjačke banje, Beograda, Novog Sada mogućnost da se predstavi u Dubaiju imaće i grad Leskovac svojim trominutnim promo filmom o gradu Leskovcu I njegovim najznačajnijim turističkim potencijalima koji će biti emitovan tokom predstavljanja Srbije na video zidovima, totemima i LCD ekranima.

12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu je otvoren juče i trajaće do subote, 27. novembra.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca učestvovao je i na Turističkom & MICE Forumu koji je i ove godine održan u sastavu konferencije WESTM od 23-24. novembra u Beogradu. Forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i CERTUS- Centar za razvoj turizma Srbije, u saradnji sa časopisom Turistička prizma.

Fokus foruma je usmeren na Jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u regionu, pa su učesnici pored Srbije, zemlje domaćina bili iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *