U 2023. godini u Leskovcu prikupljeno za 40 odsto više jedinica krvi nego u 2022.

Gradska organizacija Crvenog krsta u Leskovcu u 2023. godini prikupila je preko 2050 jedinica krvi, što je za 40 odsto više u odnosu na 2022. godinu, istaknuto je danas na obeležavanju 146 godina rada i postojanja ove organizacije u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Važnu ulogu u uspešnom radu ovakvih organizacija pored ostalih imaju i volonteri. Kada je u pitanju Leskovac, u prošloj godini je aktivno učestvovalo 368 njih, što je za 143 više u odnosu na 2022. godinu, rečeno je ovom prilikom.

Lokalna samouprava će i ubuduće pružati podršku Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, naglasio je prvi čovek Grada Leskovca Goran Cvetanović.

Crveni krst je humanitarna, nezavisna, neprofitna i dobrovoljna organizacija, najstarija u Srbiji, koja je svojim postojanjem potvrdila da deluje u korist najugroženih ljudi.

Prisutne su pozdravili i Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije i Vladimir Colić, predsednik Crvenog krsta Leskovac.

Ovom prilikom pojedincima, preduzećima i volonterima, uručena su priznanja: zlatni i srebrni znak i zahvalnice za doprinos u radu Gradske organizacije Crvenog krsta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *