U Bojniku uručeni ugovori u okviru programa podrške razvoju i promociji ženskog preduzetništva

U okviru programa podrške razvoja i promocije ženskog inovacionog preduzetništva, predsednik Bojnika Nebojša Nenadović, uručio je 10 ugovora preduzetnicama sa teritorije ove opštine. Među njima su i četiri žene koje se prvi put upuštaju u preduzetničke vode i započinju svoj biznis.

Sladjana Nikolić i Zagorka Stojiljković su više od jedne decenije na tržištu rada, a zahvaljujući podršci opštine Bojnik, one će sada započeti sopstveni biznis. Sladjana će otvoriti Agenciju za pružanje knjigovodstvenih usluga, dok će se Zagorka baviti proizvodnjom zimnice. Zahvaljujući ovim sredstvima, i šest preduzetnica će unaprediti svoje poslovanje.

Projekat „Znamo i umemo – nezaposlene žene i preduzetnice Bojnika“ finansiran je zajedničkim sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i opštine Bojnik. Ukupna vrednost ugovora koji su uručeni je 2,4 miliona dinara.

Poručivši da će u lokalnoj samoupravi uvek imati partnera za saradnju, Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik, istakao je da će se sa realizacijom ovakvih projekata nastaviti i iduće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *