U Bojniku završen projekat „Budućnost sa jednakim šansama za sve“ 

Projekat „Budućnost sa jednakim šansama za sve“  koji je imao za cilj podizanje svesti o važnosti rodne ravnopravnosti među učenicima osnovnih i srednjih škola u Bojniku i Vlasotincu, zvanično je završen. Ovim povodom u sali bojničke opštine organizovana je svečanost na kojoj su predstavljeni krajnji rezultati projekta, a pobednicima konkursa sa istoimenom temom uručene prigodne nagrade. Inače, ovaj projekat se sprovodi u okviru programa Swiss Pro, uz  podršku Vlade Švajcarske i u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Jedan od ciljeva projekta “Budućnost sa jednakim šansama za sve”, bio je da se kvalitet života mladih u Bojniku i Vlasotincu poboljša kroz unapređenje javnih usluga iz oblasti rodne ravnopravnosti, ali i eliminisanje stvaranja rodnih stereotipa.

U okviru projekta organizovan je i konkurs na kojem su mladi iz obe opštine mogli da se predstave radom  na temu rodne ravnopravnosti. Tri najbolja rada Nikole Ivkovića iz Bojnika i Aleksandre Mitov i Filipa Stankovića iz Vlasotinca, nagrađena  su tabletima.

Inače program Swiss Pro sprovodi se od 2018. godine u više od 90 zemalja sveta. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*