U Jablaničkom okrugu 67 obolelih, među zaraženima i skoro svi zdravstveni radnici sa Infektivnog odeljenja

Ukupan broj zaraženih od virusa Covid-19 na području Jabalničkog okruga je 67, od ovog broja 62 su iz Leskovca, po dvoje iz Vlasotinca i  Medveđe i jedan oboleli je iz Bojnika.

Skoro svi zdravstveni radnici sa Infektivnog odeljenja leskovačke Opšte bolnice, na kojem se leče oboleli od koronavirusa, su zaraženi, rečeno je na konferenciji za novinare lokalnog Stručno-operativnog tima za borbu protiv ovog virusa.

 Među 67 obolelih nalaze se 23 zdravstvena radnika, odnosno 18 iz Opšte bolnice i petoro iz Doma zdravlja. Kako je istaknuto ovom prilikom svi oni su dobrog zdravstvenog stanja, osim jedne doktorke sa Infektivnog odeljenja koja je dijabetičar i ima težu kliničku sliku.

“Svi zaraženi zdravstveni radnici sa Infektivnog odeljenja upućeni su u Niš,  rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.  Inače, u ovu zdravstvenu ustanovu danas su stigla dva mobilna respiratora.

Prvozaraženi u Leskovcu je u dobrom zdravstvenom stanju i rezultati njegovog prvog testa bili su negativni, očekuje se i drugo testiranje.

Ukupan broj lica koja su pod zdravstveni nadzorom na području okruga iznosi 602, a u Leskovcu je 579.

Po povrtaku iz inostranstva u samoizolaciji je 1006 osoba na nivou Jabalničkog okruga.

U kol centrima do jutarnjih sati bilo je skoro 5000 poziva od početka vanrednog stanja, i oko 1700 izlazaka na teren od strane volontera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *